Gin Kaart

Gin & Tonics

Bombay Sapphire East

Je proeft meteen zwarte pepers en citroengras. Deze 2 botanicals complementeren de jeneverbessen in de gin. Deze gin heeft ook een zachte notensmaak door toevoeging van amandelen en Chinese kaneel.

Garnituur: Citroen en Peper

Aanbevolen tonic: Indian Fever Tree

7,00€

Buzz N°509 ‘Raspberry’

Deze gin, ontstaan in Antwerpen, wordt gemaakt van verse frambozen, de fijnste kruiden en een premium spirit. Het resultaat is een fruitige gin, vol van smaak, die zich perfect leent voor zowel aperitief als digestief.

Garnituur: Rood fruit en munt

Aanbevolen tonic: Mediterranean Fever Tree

10,00 €

Copperhead

Deze zachte Belgische gin bevat jeneverbes, sinaasappelschil, korianderzaad, engelwortel maar ook kardemom. Dit geeft een zachte en frisse neus van citrus. Voeg de medicinale bitters Aperitivum, Digestivum of Energeticum bij de gin voor een extra helende touch.

Garnituur: Zeste van Appelsien

Aanbevolen tonic: Mediterranean Fever Tree

12,50 €

Gin Mare

Deze Spaanse gin  bevat Arbequina-olijven, rozemarijn, basilicum en tijm. Deze specerijen worden verder aangevuld door enkele klassieke basisbestanddelen: jeneverbessen, koriander, kardemom en citrus.

Garnituur: Zuiders

Aanbevolen tonic: Mediterranean Fever Tree

11,00 €

Filliers’ 28

De ‘28’ verwijst naar het aantal botanicals dat gebruikt werd. Naast de meer klassieke ingrediënten zoals de jeneverbes, koriander en citroen werd er ook gewerkt met oranjebloesems, kardemom, lavendelbloesems, gember, gentiaanwortel, angelicawortel en hop van Belgische bodem.

Garnituur: Appelsien en nootmuskaat

Aanbevolen tonic: Indian Fever Tree

7,50 €

Gordon’s London Dry Gin

De verfrissende jeneverbes vormt het hart van Gordon’s Gin.. Een lichte citruszweem vervolmaakt het geheel. De gin is twee keer gedistilleerd voor een hogere zuiverheid en de opname van de plantaardige ingrediënten.

Garnituur: Citroen

Aanbevolen tonic: Schweppes Indian tonic

5,50 €

Hendrick’s Gin

Hendrick’s Gin kan niet onmiddellijk beschouwd worden als een doorsnee gin. Ondanks het feit dat hij beschikt over 11 klassieke ingrediënten, wordt de smaak van deze gin vaak op punt gebracht door toevoeging van de Bulgaarse roos of een stukje komkommer.

Garnituur: Komkommer

Aanbevolen tonic: Indian Fever Tree

8,50 €

London N°1 London Dry Gin

Deze gin heeft een opvallende blauwe kleur door het gebruik van de Gardeniabloem. Aan de basis van de goede smaak liggen 4 factoren: het gebruik van bronwater uit Noord-Londen, de verwerking van het beste graan uit Suffolk en Norfolk, een zorgvuldig uitgevoerd distillatieproces en het gebruik van 12 kruiden en specerijen uit de hele wereld.

Garnituur: Jeneverbesjes

Aanbevolen tonic: Indian Fever Tree of Fever Tree Elderflower

10,50 €

Mombassa Club

De Mombasa Club werd exclusief gedistilleerd voor de toenmalige Britse kolonie Kenia. Vandaag de dag wordt deze drank gemaakt met zorgvuldig geselecteerde aromatische kruiden en planten om het exclusieve recept en de authentieke smaak nieuw leven in te blazen.

Garnituur: Steranijs

Aanbevolen tonic: Fever Tree Elderflowe

9,00 €

Monkey  47

De 47 in de naam, vertelt u dat deze 47 % alcohol bevat en dat er 47 met de hand geplukte ingrediënten in werden verwerkt die behandeld worden met bronwater van het Zwarte Woud. Het aroma is eerder floraal, afgewisseld met de subtiele geur van veenbessen en zwarte peper

Garnituur: Rood fruit

Aanbevolen tonic: Indi tonic

12,50 €

Nordès  

Nordès vindt zijn oorsprong in het Spaanse Galicië en onderscheidt zich van de andere gins door het gebruik van  Albariño wijndistillaat. De gin bevat 15 Botanicals die samen met het wijndistillaat van de Albariño druif een ongelooflijk parfum aan de gin geven.

Garnituur: Rood fruit

Aanbevolen tonic: Mediterranean Fever Tree

10,00 €

Tanqueray 10

Uit het aroma komt hoofdzakelijk de kamille en pompelmoes naar boven en dat kan ook in zeer sterke mate worden geproefd. Ondanks de sterke aanwezigheid van alcohol, blijft N°10 een ontzettend zachte, fruitige en frisse  smaak behouden die mening fijnproever kan weten te bekoren.

Garnituur: Citrus    

Aanbevolen tonic: Indian Fever Tree

8,50 €

Onze Tonics

 

*) Fever Tree Indian Tonic Water:

Door het mengen van prachtige botanische oliën met bronwater en de hoogste kwaliteit van kinine van de koorts boom, hebben we een heerlijke, natuurlijke tonic met een unieke, schone en frisse smaak en aroma. Winnaar van San Sebastian Gourmet Awards, 2006.

Prijs: € 3,50 (Puur) € 2,50 (in combinatie met gin)
*) Fever Tree Mediterranean Tonic Water:

Met behulp van de meest authentieke stam van kinine en de beste citroenolie, tijm, geranium, rozemarijn en mandarijn hebben we een heerlijke nieuwe smaak ervaring.

Prijs: € 3,50 (Puur) € 2,50 (in combinatie met gin)
*) Fever Tree Elderflower Tonic Water

Elderflower oftewel vlierbloesem zorgt voor een zeer florale toets in deze tonic.

Prijs: € 3,50 (Puur) € 2,50 (in combinatie met gin)
*) Indi & Co Tonic Water INDI & C°:

Is de enige Spaanse premium Tonic die ambachtelijk gemaakt wordt in het Zuid Spaanse dorpje El Puerto Santa Maria (Cadiz). Deze tonic wordt uitsluitend van natuurlijke ingrediënten gemaakt zonder geur- & smaakstoffen en is het resultaat van een uniek distilleerproces, van Aziatische planten en kruiden uit India .

Prijs: € 4,00 (Puur) € 3,00 (in combinatie met gin)
*) Schweppes Indian Tonic:

Wellicht de meest bekende tonic. Echter door zijn bitterheid best enkel te combineren met de Gordon’s Gin.

Prijs: € 2,40 (Puur) € 1,50 (in combinatie met gin)